Wasgoed veilig ontkleuren

Wasgoed veilig ontkleuren

Jammer genoeg gebeurt het altijd wel een keertje! U wast een nieuwe broek of een nieuwe handdoek voor de eerste keer en al uw wasgoed is verkleurd. Soms geeft nieuw wasgoed zelfs na een paar keer wassen nog kleur af. Of er is per ongeluk een rode sok in de wastrommel achtergebleven en na de daaropvolgende wasbeurt is alles opeens roze. Met Dr. Beckmann Wasmachine Ontkleurder is wit en ander kleurecht textiel gelukkig nog te redden. Dr. Beckmann Wasmachine Ontkleurder kunt u zowel in de wasmachine als voor de handwas gebruiken.

Tips van Dr. Beckmann

Goed te weten

In de kleurstofchemie onderscheidt men twee kleurstofklassen: wasechte en kleurechte stoffen. De eerste soort is te ontkleuren. Vanuit de tweede soort (bijvoorbeeld indigo-blauw, de kleur van uw jeans) kan veel kleur doorlopen en die kleursluier laat zich ook niet meer verwijderen.

Om kleuren in de winkel extra te kunnen laten glanzen, worden kleurige artikelen als hand- en baddoeken vaak heel intensief geverfd en niet voorgewassen. De overvloedige kleur komt tijdens de eerste wasbeurt vrij in het zeepsop. De uitgelopen kleur hecht zich vervolgens aan uw andere wasgoed en is daar nog niet zo makkelijk weer uit te wassen. U moet uw verkleurde wasgoed dan eerst ontkleuren. Was daarom uw nieuw kleurrijk wasgoed de eerste keer altijd apart.