Milde reiniging en onderhoud van sport- en outdoorkleding

Dr. Beckmann ActiveWear Wasmiddel

Inhoud: 500 ml

 • De Active Fibre formule beschermt ademende eigenschappen en het membraan
 • Milde reiniging en onderhoud van sport- en outdoorkleding
 • Versterkt en behoudt de performance van de vezel
 • Onderhoudt het membraam,  zodat de oorspronkelijke ademende eigenschappen behouden blijven
 • Neutraliseert onaangename geurtjes
 • Ideale voorbehandeling voor impregneren
Koop online

Beschrijving

Sportkleding is onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Voor het reinigen en behoudt van de specifieke of ademende eigenschappen hebben ze echter een gespecialiseerde behandeling nodig. Functionele kleding vereist regelmatig onderhoud omdat na verloop van tijd vuil-, zweet- of wasmiddelresten het ademend vermogen van het kledingstuk kunnen belemmeren.

Dr. Beckmann ActiveWear Wasmiddel is speciaal ontwikkeld om sport- en outdoorkleding te reinigen, onaangename geurtjes te neutraliseren, vuil te verwijderen en kledingstukken voor te bereiden op impregneren. Dankzij de Active Fibre formule behoudt het membraan de functionaliteit en blijven de originele ademende eigenschappen van  het hoogwaardige textiel in stand. Geschikt voor alle wasbare synthetische, hightech of softshell kleding. Kan ook worden gebruikt voor GoreTex® & SympaTex®.

Gebruik voor een ideale bescherming van sport- en outdoorkleding vervolgens Dr. Beckmann High-Tech Impregneermiddel om het textiel weer waterafstotend te maken.

Gebruik

 • Geschikt voor alle wasbare synthetische, hightech of softshell kleding. Kan ook worden gebruikt voor GoreTex® & SympaTex®.

Bruikbare tips

 • Volg altijd de wasinstructies op het textiellabel.

 • Geschikt voor alle wasbare textiel.

Hoe het werkt

 1. Giet ActiveWear Wasmiddel in het hoofdwasmiddelbakje. Hoeveelheid is afhankelijk van de waterhardheid en de mate van bevuiling (1 dop = 35ml).

Bruikbare tips

 • Volg altijd de wasinstructies op het textiellabel.

 • Geschikt voor alle wasbare textiel.

FAQs

Waarom zou ik geen normaal wasmiddel kunnen gebruiken voor (ademende / waterdichte / waterafstotende) functionele kleding, outdoor- en sportkleding?

De anionogene oppervlakteactieve stoffen, die aanwezig zijn in wasmiddelen, worden niet altijd volledig uitgewassen tijdens de laatste spoelcyclus waardoor  resten van oppervlakteactieve stoffen achterblijven op het textiel. Gewone wasmiddelen bevatten meer anionogene oppervlakteactieve stoffen dan een speciaal sportwasmiddel. Oppervlakteactieve stoffen beschadigen niet direct het textiel of membraam van sport- of outdoorkleding. Echter, hoe meer van deze oppervlakteactieve stoffen, hoe groter de kans dat de  resten zich in de “poriën” van het textiel nestelen. Dit beperkt de ademende of waterafstotende eigenschappen.Bovendien heeft dit een negatieve invloed op de waterafstotende behandeling (impregneren), omdat de achtergebleven oppervlakteactieve stoffen in de poriën blijven en daardoor de “coating” niet gelijkmatig en goed kan worden verdeeld.

Poederwasmiddelen zijn meestal niet geschikt voor sport- en outdoorkleding, omdat ze onder andere tot 30% zeoliet (waterontharder) bevatten. Dat nestelt zich in de vezels en beïnvloedt op negatieve wijze de functies van zogenoemde ActiveWear.

Wat is het effect van de Active Fibre-formule?

De "Active Fibre Formule" zorgt voor een milde reiniging en speciale zorg voor functionele kleding, outdoor- en sportkleding  waardoor ze hun eigenschappen behouden.

Milde oppervlakteactieve stoffen verwijderen niet alleen vlekken zoals modder, klei en huidvet (talg), maar bevrijdt de vezels ook grondig van de kleinste vuildeeltjes (zweet, wasmiddelresten) die zich in de fijne poriën van de vezels nestelen.

Zo blijft het membraan behouden en wordt het ademende vermogen hersteld. Dankzij de geurneutraliserende ingrediënten verwijdert het onaangename geurtjes.