Reinigt, beschermt en onderhoudt uw wasmachine

Dr. Beckmann Wasmachine Onderhoudsreinger met actieve koolstof

Inhoud: 250 ml

 • Reinigt uw wasmachine van binnen

 • Verwijdert kalk, vuil, afzettingen en wasmiddelresten van moeilijk bereikbare plaatsen als de trommel, leidingen en verwarmingselementen

 • Beschermt en verzorgt rubberen en metalen onderdelen

 • Voorkomt storingen

 • Verlengt de levensduur van uw wasmachine

Koop online

Beschrijving

Wasmachine Onderhoudsreiniger maakt grondig schoon en verwijdert kalk, vuil en aanslag. Zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen in uw wasmachine. De formule met actieve koolstof maakt de resten los, bindt deze aan zich en laat ze wegspoelen. Bovendien beschermen speciale verzorgingsingrediënten de rubberen en metalen delen van uw apparaat.

Als u Wasmachine Onderhoudsreiniger regelmatig gebruikt, onderhoudt u de trommel, leidingen, rubberen afdichtingen en verwarmingselementen. Zo beschermt u uw machine, zorgt u voor energiebesparing én gaat uw apparaat langer mee.

Bruikbare tips

 • Neem de gebruiksaanwijzing van de fabrikant van het apparaat in acht.

 • Voer de reinigingsprocedure ter bescherming en behoud van uw machine ongeveer 3 keer per jaar uit.

Hoe het werkt

 1. Haal de wasmiddellade uit de machine, laat hem 30 minuten in een oplossing van 4 l warm water en 50 ml reinigingsvloeistof inweken en maak hem dan schoon. Plaats de wasmiddellade daarna terug.
 2. Verwijder pluisjes, steentjes etc. uit de rubberen afdichtingsring, doe wat reinigingsvloeistof op een doek en maak de afdichtring daarmee schoon. Laat de vloeistof ter verzorging kort inwerken en neem het rubber daarna vochtig af.
 3. Doe de rest van de reinigingsvloeistof in het hoofdwasmiddelbakje van uw wasmachine en draai een hoofdwasprogramma (op minstens 60 °C). Zonder voorwassen, zonder wasmiddel en zonder was.

Bruikbare tips

 • Neem de gebruiksaanwijzing van de fabrikant van het apparaat in acht.

 • Voer de reinigingsprocedure ter bescherming en behoud van uw machine ongeveer 3 keer per jaar uit.

FAQs

Is actieve koolstof schadelijk voor mijn machine? Bouwt dit op in de binnenkant van de wasmachine?

Actieve koolstof heeft geen schurend effect en beschadigt de oppervlakken van uw wasmachine, leidingen en afdichtingen niet. Vanwege het zeer lichte gewicht van de koolstofdeeltjes is er ook geen risico dat de actieve koolstof in de machine wordt opgebouwd - alle deeltjes worden weer weggespoeld.

Ik zie geen markering op de fles staan.

U vindt de markering op de achterkant van de fles, aan de rechterbovenkant.

In de gebruiksaanwijzing staat "minstens bij 60 °C wassen". Mag ik ook een kookwas van 90 tot 95 °C met Dr. Beckmann Wasmachine Reiniger draaien?

Natuurlijk mag dat. Want hoe hoger de temperatuur tijdens het reinigen, hoe beter vetten en andere resten verwijderd worden.

Ik heb Wasmachine Onderhoudsreiniger van Dr. Beckmann gebruikt, maar mijn wasmachine stinkt nog steeds.

Dat komt door de restanten van vloeibare wasmiddelen en wasverzachters. Die resten zitten vaak in de leiding tussen de wasmiddellade en de trommel. Ze zijn hardnekkig én moeilijk te bereiken. We raden u aan de procedure te herhalen met Dr. Beckmann Wasmachine Hygiëne-Reiniger bij 95 °C.